Kulturni Center Primoža Trubarja

www.kc-sentjernej.si

UROŠ POTOČNIK

IZGUBLJENI GLASEK

Izgubljeni glasek ali zakaj je potrebno za okolje skrbeti od malih nog je igrano-plesna ekološka predstava za enega škrata, eno vilo in kup majhnih in velikih otrok. 

Nekega dne razposajenka vila Strelčica v svoji nevednosti poje oblak in izgubi glas. V obupu zaide med gobe v gozdu in pomotoma prebudi škrata Jurčka - varuha narave. Odpravita se nasproti pustolovščini – iščeta njen glas. Ali ga bosta našla?

igrata: Uroš Potočnik in Sabina Schwenner

OTROCI:  3+

TRAJANJE: 35 minut

IZGUBLJENI GLASEK

igrana predstava

LUTKOVNO GLEDALIŠČE TRI, KRANJ

Mojca Osojnik

POLŽ VLADIMIR GRE NA ŠTOP

Našemu polžu Vladimirju se zahoče solata s sosedovega vrta. Razdaljo, ki ga loči od slastnega zalogaja, bi rad premagal na polžu nelasten način. Namera se mu nikakor ne posreči. Tudi misliti si ne morete, kaj vse se lahko zgodi polžu, ki preveč hiti. Koga vse sreča in kdo vse mu pomaga?

Preverjeno in še vedno velja, da se tudi počasi daleč pride.

igrata: Ksenija Ponikvar, Natalija Herlec

OTROCI:  2+

TRAJANJE: 30 minut

lutkovna predstava

 POLŽ SPLET

FIVIA

OGLED FILMA

izbor filma bomo opravili kasneje

/sinhronizirano v slovenščino/

V prednovoletnem času vas bomo povabili v kino. Zimske zgodbe obarvane z božično ali novoletno temo so rdeča nič celega decembra. Izbor filma bomo opravili kasneje, ker želimo otrokom ponuditi nekaj čisto svežega!

kino predstava v decembru

OTROCI: 3+

TRAJANJE: cca 80 minut

 

LUTKOVNO GLEDALIŠČE FRU- FRU

Irena Rajh

DIČI, DIČA!

V svoji sobi je deklica. Osamljeno se prestopa po sobi, dokler ne zagleda zelene vrvice, ki visi iz njenega zabojčka za igrače. In na koncu vrvice je privezan majhen lesen konjič. Kar naenkrat se konjiček začne gugati sam od sebe, zelena vrvica pa na steni izrisuje neznano, čarobno pokrajino. Deklica najde vedno nove predmete in igrače, ki oživijo v črtni risbi sveta na steni.

igra in animacija: Ana Špik in Anže Virant

OTROCI:   2+

TRAJANJE: 40 minut

igrano-lutkovna predstava

DIČI

ŠENTJAKOBSKO GLEDALIŠČE LJUBLJANA

Bina Štampe Žmavc

O PETELINU IN PAVU

Petelin in Pav se prepirata o tem, kdo od njiju je lepši, močnejši in pametnejši. Zgodba uvaja številne šaljive prispodobe, rime, pesmi in komično skladnjo, ki gre zelo v uho in ob zgodbah pripelje do spoznanja, da sonce sije na vsa živa bitja enako in da ne eden ne drugi nista nič več in nič manj kot le petelin in pav. S tem gledalce na zabaven in nevsiljivo poučen način nagovarja proti razslojevanju in ločevanju drugačnih.

igrajo: Dragan Remškar, David Čeh / Bojan Vister, Peter Teichmeister, Tatjana Rebolj, Mileva Sovdat / Meta Černe, Srečko Kermavner

OTROCI: 3+

TRAJANJE: 45 minut

igrana predstava

O PETELINU IN

GLASBA SRCA

Danijela Jerković in Alojz Studen – Luj

GLASBENO POPOTOVANJE PO SVETU

izvajalca: Danijela Jerković in Alojz Studen – Luj

Glasbenika otrokom prinašata glasbo, smeh in potovanje po svetu z bogato zbirko ljudskih glasbil z vsega sveta, kot so ameriški banjo, balalajka, indijski banjo, , harmonij, bina, flavte krišna, kalimba, didžeridu, govoreči in indijski boben, deževna palica… Na vsako glasbilo zaigrata in na otroški karti sveta pokažeta, od kod izvira. Po predstavitvi otroke povabita na skupinsko bobnanje.

OTROCI: 2+

TRAJANJE: 45 minut

glasbeni dogodek

GLASBA

DRUŠTVO ZA BOLJŠI SVET

Katja Bernard

BODI MOJ PRIJATELJ

Volkec Franček rad hodi v šolo. Tam se igra s svojimi prijatelji. Vendar pa ne ve, da moraš biti do prijateljev prijazen, če jih želiš obdržati. Tako jim ves čas nagaja in zato na svoj veliki dan - rojstni dan ostane sam s svojo torto. Žalosten prosi za nasvet teto sovo, ki ga poduči, kakšen mora biti do otrok, če želi, da bodo njegovi prijatelji. Igra je polna smešnih situacij in zanimivih razpletov, otroke pa uči o pomenu prijateljstva.

igrajo: Goran Škobalj, Marjan Savnik, Katja Bernard, Bojana Matič

OTROCI:  4+

TRAJANJE:  40 minut

igrana predstava

PRIJATELJ

September 2018
N P T S Č P S
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30

JP EDŠ NOVI LOGO

 

 Emana Logo

 

kudus logo hor1

Blagajna je odprta vsak delavnik
od 11.00 do 13.00 ter uro pred dogodkom. 
Vstopnice lahko rezervirate v tem času tudi na tel.: 07/39-31-371
in izven tega časa na
blagajna@kc-sentjernej.si