Kulturni Center Primoža Trubarja

www.kc-sentjernej.si

Gledališki abonma 2017/18 

 MGL

Daniel Glattauer                                            komedija

ČUDEŽNA TERAPIJA

Režija: Tijana Zinajić

Igrajo: Uroš Smolej, Tjaša Železnik, Tanja Ribič

Kadar v zakonu hudo škriplje, prideta človeku na misel vsaj dve zelo različni rešitvi: ločitev ali obisk zakonske posvetovalnice oziroma psihoterapevta.

Tako se tudi Jana in Valentin Dorek, par srednjih let z dvema skoraj odraslima otrokoma, namenita reševati zakonsko barko, ki neusmiljeno tone. Njuna psihoterapevtka, jima postreže s celo vrsto različnih psiholoških vaj. Bo mirovna misija psihoterapevtke uspela ali pa bo s svojimi metodami vred končala kot kolateralna škoda vojne zakoncev Dorek?

čudežna terapija splet

foto: Sebastian Cavazza

ponedeljek, 9. 10. 2017 ob 19.30

ŠENTJAKOBSKO GLEDALIŠČE LJUBLJANA

Ken Ludwig                                                                komedija

TI NORI TENORJI

Režija: Gojmir Lešnjak Gojc

Igrajo: Žiga Sedmak, Maja Jaklin /Laura Ivančič, Leopold Pungerčar, Damijan Perne, Katarina Batagelj, Marko Skok, Urška Koželj, Tatjana Rebolj

Vse se vrti okrog gostovanja slavnega in priljubljenega tenorista svetovnega slovesa Tita Merellija, ki ga oboževalci ljubkovalno naslavljajo tudi Il Stupendo. Vodstvo opere, osebje prestižnega hotela in celotno mesto nestrpno pričakujejo njegov prihod. Direktor opere ga pričakuje predvsem kot odrešenika in rešitelja zavožene sezone, njegovi oboževalci, pa si želijo bližnjega srečanja z njim, kar si vsak(a) predstavlja po svoje. Toda stvari niso tako enostavne, kot so videti na prvi pogled! 

ti nori splet

foto: L. Zore

/16. november 2017/

SLG CELJE

Kristof Magnusson                                   song komedija

MOŠKI BRLOG

Režija: Sandy Lopičić

Igrajo: Vojko Belšak, Andrej Murenc, Tanja Potočnik, Tarek Rashid in Damjan Trbovc

Moški sovražijo šoping! Ni hujšega kot soboto zabiti v nakupovalnem centru, spremljati ženo in jo spodbujati pri njenih nakupih. Zato se trije prijatelji vsako soboto izmuznejo svojim ženam in si najdejo zatočišče v kleti nakupovalnega centra. Medtem, ko žene šopingirajo do nezavesti, so njihovi »moški« opravki poležavanje na kavču, pitje piva, spremljanje nogometa in pritoževanje nad ženami.

Duhovito komedijo o medsebojnih odnosih, potrošništvu in moškem prijateljstvu bodo popestrili številni glasbeni hiti v živo.    

Ogled predstave v Celju /DECEMBER 2017/

sandy

SiTi Teater

Hočevar, Bizovičar

ČAKALNICA                                       komedija

režija: Dejan Batoćanin in Uroš Fürst 
igralska zasedba: Janez Hočevar Rifle in Lado Bizovičar

Fantazijska komedija za dva resnična zvezdnika: Lado in Rifle se znajdeta med “biti in ne biti”, v čakalnici za odhod v onostranstvo. V Čakalnici dolgčas ne obstaja, ni novinarjev in medijev, ni telefonov in televizije. Soočita se dve generaciji, dve karieri in dve osebnosti, ki sta skrivnostno povezani. V zbirokratiziranem kolesju onostranskega sistema, ju virtualni uradniki pripravljajo na “zadnjo sodbo”, ko junaka razkrijeta še zasebno plat. Kako bo glasovala komisija? Kaj junakoma sledi?

ČAKAČNICA SPLET

/januar 2018/

GLEDALIŠČE KOPER

Marc Camoletti - Michael Niavarani                                                     komedija

(TOTALNO) KATASTROFALNA VEČERJA

Režija: Samo M. Strelec

Igrajo: Aleš Valič, Mojca Partljič, Igor Štamulak, Vanja Korenč, Anja Drnovšek, Gorazd Žilavec

Idilična  hišica, ki je vikend na podeželju. Žena je odpotovala k svoji mami, mož je v krizi srednjih let – ljubica pa ima rojstni dan.   Da bi ji pripravil čudovit večer, mož naroči hrano in pijačo (vključno s kuharico), za vsak primer, za izgovor, za alibi, če bi bilo ženi kaj sumljivo, povabi še svojega najboljšega, dolgoletnega prijatelja. Toda ta prijatelj je skrivni ljubimec njegove žene, ona pa se zdaj nepričakovano pojavi na vratih…. Kako se bo vse to izteklo? Bo vendarle zmagala prava ljubezen?

TOTALNO

foto: Jaka Varmuž

/februar 2018/

SNG DRAMA MARIBOR

Aleksej Nikolajevič Arbuzov                 očarljiva komedija o ljubezni v zrelih letih

STAROMODNA KOMEDIJA

Režija: Ajda Valcl

Igrata: Milada Kalezić in Bojan Maroševič

Odštekana in simpatično svojeglava gospa Lidija Vasiljevna je poklicana h glavnemu zdravniku sanatorija, ker kali red in mir, odkar je prišla. Njeno šestdnevno bivanje je sprožilo val pritožb in doktor Rodion Nikolajevič v vsej svoji karieri še ni imel tako "nenavadne bolnice". Zdravnika Rodiona "zmešano bitje" s spremenljivim značajem nervira, razburja, a hkrati se mu, na nek prismuknjen in medicinsko nepojasnjen način, zdi z vsakim novim srečanjem bolj zanimiva in privlačna…

MARIBORfoto: Damjan Švarc

/15. marec. 2018/

September 2018
N P T S Č P S
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30

JP EDŠ NOVI LOGO

 

 Emana Logo

 

kudus logo hor1

Blagajna je odprta vsak delavnik
od 11.00 do 13.00 ter uro pred dogodkom. 
Vstopnice lahko rezervirate v tem času tudi na tel.: 07/39-31-371
in izven tega časa na
blagajna@kc-sentjernej.si